Wie ben ik?

Dat is een vraag die je je leven lang kan bezighouden :D. Voor nu zal ik mijzelf anno 2021 voorstellen: Joyce Vergouwe, 37 jaar, en met een heerlijke dochter van zeven en haar lieve vader neergestreken in het landelijke Ankeveen. 

In 2007 verliet ik de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam, met mijn diploma Redactie/Mediaproductie op zak. Om er een paar maanden later terug te keren als docent in het propedeusejaar. Na vier lichtingen propedeusestudenten gaf ik gehoor aan de wens vooral te gaan doen waar ik oorspronkelijk voor ben opgeleid: mediaproducten maken en artikelen schrijven.

Ik werd (web)redacteur bij SeniorWeb (een vereniging die ouderen digitaal vaardig maakt) en heb daar in negen jaar veel mooie dingen mogen maken. Ik bepaalde mede de inhoud van het kwartaalblad voor leden, coördineerde het drukwerk en produceerde jaarlijkse specials. Daarnaast heb ik mij een aantal jaar beziggehouden met videoproductie, was ik verantwoordelijk voor online cursussen en verzorgde ik de laatste paar jaar de wekelijkse nieuwsbrief voor ruim 100.000 abonnees. Uiteraard schreef ik als redacteur artikelen en tips voor de on- en offline middelen. Ik heb er veel geleerd. Niet in de laatste plaats over mijzelf. 

Als nieuwbakken moeder ging ik thuis over mijn grenzen, maar ook op het werk nam ik teveel hooi op mijn vork. Totaal verwijderd van mijzelf, belandde ik in 2016 in een burn-out. Ze zeggen ook wel ‘yoga is de kunst van het leren luisteren naar het fluisteren van je lichaam zodat het niet tegen je hoeft te gaan schreeuwen’. Die kunst had ik toen nog niet onder de knie. 

Yoga en zelfonderzoek waren voor mij de sleutel tot herstel. En daarmee was het zaadje gepland. Vanuit mijn nieuwsgierigheid naar ‘het geheim’ achter yoga, begon ik in 2017 met de yogadocentenopleiding van Samsara. En met het inslaan van dat pad, ben ik steeds beter gaan voelen en heb ik leren luisteren naar mijn lichaam. Ik heb meer veerkracht en mijn vertrouwen is gegroeid. Ik maak keuzes die goed voelen in mijn hele systeem en laat me niet meer leiden door ongegronde overtuigingen of alleen mijn ratio. Dat lichaamsbewustzijn en vertrouwen in jezelf gun ik iedereen. Het staat voor mij aan de basis van een goede fysieke en mentale gezondheid

Begin 2020 voelde ik dat ik niet langer wilde schrijven over digitale ontwikkelingen, dus nam afscheid bij SeniorWeb. Het laatste jaar van de Samsara Yogadocentenopleiding naderde en ik wilde de ruimte geven aan mijn ontwikkeling als docent. In juni 2021 studeerde ik af met als onderwerp van mijn scriptie ‘Yoga en het ritme van de maan’. Daarnaast behaalde ik de specialisatie Zwangerschapsyoga. Naast mijn wekelijkse yogales vanuit huis vind je me ook op het rooster van YogaToday in Weesp. Daar val ik regelmatig in en geef ik Silveryoga. Dit is een les voor ouderen en mensen die fysiek moeite hebben met het volgen van een reguliere les. Het redacteurschap stroomt ook nog door mijn aderen. Ik ondersteun de initiatiefnemers van zorginkortenhoef.nl met het beheer van de website. 

Het jaar 2021 is op moment van schrijven nog niet voorbij en de toekomst ontvouwt zich in elk moment. Ik sluit af in vertrouwen op een mooi jaar.