Hatha yoga

Je lichaam spreekt tegen je. Door regelmatig aan yoga te doen kom je weer in contact met je lichaam en hoor je wat het te zeggen heeft. Wat diep van binnen leeft, verschijnt aan de oppervlakte. Je komt weer in verbinding met jezelf en gaat steeds meer de ruimte ervaren die nodig is om vanuit ontspanning te handelen naar wat goed is voor jou.

Zit er ergens weerstand? Welke gedachten komen daarbij aan de oppervlakte? Hoe reageert je adem? Elke yogales is een moment voor en met jezelf. Ontmoet jezelf in nieuwsgierigheid en zonder oordeel. Ontspanning ontstaat wanneer je leert observeren zonder oordeel, vanuit nieuwsgierigheid naar wat is. In die ontspanning is er ruimte voor vreugde en kan zelfs de aandacht voor de ademhaling een bron van vreugde zijn.

Iedereen ervaart een les anders. Een oefening die voor de een ontspannend uitwerkt, kan in eerste instantie een confrontatie betekenen voor een ander. Maar ga je de confrontatie aan en mag je toelaten wat er is, dan ontstaat de ruimte die je nodig hebt om lichter verder te gaan.

En uiteraard is yoga gewoon een hele goede manier om je lijf te onderhouden. Hatha yoga is een milde yogavorm die ontspanning, flexibiliteit en kracht geeft en ruimte biedt voor zelfonderzoek. Niet zo lenig? Geen probleem. Het gaat niet om een fysieke prestatie. Je onderzoekt je grenzen en doet wat binnen je mogelijkheden ligt. De yogales is er voor jou.

Op dit moment geef ik les bij YogaToday in Weesp en bij Sportrevalidatie Hilversum. Daar verzorg ik ook een wekelijke Pilatesles. En ben je in verwachting? Om ontspannen en vol vertrouwen de zwangerschap te doorlopen en de bevalling en het aanstaande moederschap tegemoet te gaan, kun je ook aansluiten bij de les Zwangerschapyoga die ik samen met mijn collega Sandra Welten van YogaMission in Hilversum verzorg. Neem vrijblijvend contact op om te kijken wat bij je past.

logo Gioia yoga